Consilierea carierei este la început în România, astfel încât foarte puțini dintre noi am avut cu adevărat oportunități de a ne angaja într-un proces solid de auto-cunoaștere pentru dezvoltarea propriei cariere. De cele mai multe ori suntem nesiguri cu privire la nevoile proprii de educație și formare și la beneficiile apelării la un consilier în carieră bun.

Dobândirea abilităților de introspecție și de autocunoaștere, explorarea educațională, ocupațională sau planificarea carierei sunt vitale pentru o viață și muncă semnificative. Cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai mulți dintre noi suntem deconectați și nemulțumiți de ceea ce facem în prezent. Dar și datorită faptului că de cele mai multe ori avem puterea și oportunitățile de a ne îmbunătăți locurile de muncă actuale – trebuie doar să învățăm cum (job crafting).

*****

Când ne place ceea ce facem, simțim adesea că avem un scop și o semnificație; suntem mai satisfăcuți de propriile vieți. Când, în schimb, suntem dezamăgiți de munca noastră – fie din cauza unor circumstanțe nefavorabile, fie din cauza unei nepotriviri cu locul de muncă, spre exemplu, satisfacția vieții noastre scade. Atunci când avem obiective importante, proiecte personale înspre care nu facem niciun progres, din nou satisfacția vieții noastre scade.

 Intră pe paginile noastre specifice pentru mai multe detalii: 

  • Dacă ești licean sau student, intră pe Become 
  • Dacă faci parte dintr-o companie sau instituție și vrei să discutăm posibile oportunități de colaborare, intră pe Craft 
  • Dacă lucrezi deja și vrei să înțelegi ce ai putea avea de câștigat din consilierea propriei carierei, intră pe Dream