Înainte de a fi sigur, acceptă să treci printr-o perioadă de nesiguranță. Calea cea mai bună de a afla dacă ceva ți se potrivește este să încerci.

Ce sens are? Oricum nu voi rezolva nimic! – Nu ai de unde ști. Încearcă și ai putea să rămâi surprins/ă. Riscul cel mai mare nu este să începi acum ceva și să nu reușești, ci să te trezești peste câțiva ani și să-ți fi dat seama că nu ai trăit cu adevărat, că ar fi fost atât de bine dacă ai fi început chiar azi să te îndrepți înspre o ocupație construită în jurul a ceea ce-ți place și e important pentru tine.

Oare nu ar trebui să mă descurc singur(ă)? Ce ar spune ceilalți dacă ar afla că merg la un consilier în carieră? – Unii dintre noi pot simți că dezvoltarea carierei sau creșterea satisfacției în muncă și viață sunt un demers strict personal, în care nu avem nevoie de ajutor. Totuși, nu e deloc ușor să știm ce vrem și ce ne place, ce este cu adevărat important. Gândul că nu știm ne poate bloca. Poate, din contră, știm ce vrem, dar nu știm cum să ajungem acolo. De multe ori, însă, chiar capacitatea noastră de a apela și accepta sprijinul social poate face diferența între o viață împlinită și o viață nesatisfăcătoare. Plus, există nenumărate cercetări care arată că este mult mai ușor să luăm decizii bune în viața și munca noastră și să le și implementăm, alături de un consilier în carieră, decât singuri.

Dacă va fi pierdere de vreme? – O temere absolut normală. Consilierea în carieră este un domeniu nou la noi (dar nu și în alte țări dezvoltate) astfel încât majoritatea clentilor nu știu la ce să se aștepte atunci când vin să discute cu un consilier în cariera. Când mă duc la stomatolog, știu ce se va întâmpla, când mă duc la un consultant de turism sau financiar știu ce se va întâmpla, dar când merg la consiliere în carieră? Habar nu am. Mai toți clienții noștri au venit la noi întrebători (oare la ce să ma aștept?) și au plecat foarte mulțumiti de decizia de a fi venit.

Dacă ”dau peste cineva” care imi va da lectii sau mă va judeca? – Un consilier în carieră bun te va accepta așa cum ești și va încerca să te sprijine pornind de la ce ai tu nevoie. Iar dacă va simți că nu te poate ajuta, te va redirecționa către cineva care ar putea să răspundă mai bine nevoilor tale.

Confidentialitatea – dacă află cineva? – Tot ceea ce se discută în cadrul sesiunilor de career coaching este strict confidențial.