PERMA-H la muncă

Avem o viață productivă și ne simțim bine la muncă, facem lucrurile bine și suntem interesați să facem lucrurile bine atunci când:

  • Avem o muncă relevantă și cu scop
  • Munca depusă este aliniată cu cele mai înalte valori și interese ale noastre
  • Avem posibilitatea de auto-exprimare
  • Ne folosim optim punctele forte și trăsăturilor de caracter pozitive
  • Avem încredere în forțele proprii

Pentru a-ți îmbunătăți starea de bine la muncă, este important să conștientizezi unde te afli acum – de unde pleci în călătoria spre o viață mai bună. Pentru aceasta am tradus și adaptat testul PERMA-H la contextul de muncă:

#Emoții pozitive la muncă (en. Positive emotions)

#Implicarea în munca depusă (en. Engagement)

#Relații pozitive la muncă (en. positive Relations)

#Sens și scop al muncii noastre (en. Meaning and purpose)

#Reușite și realizări în munca depusă (Achievement and accomplishment)

#Sănătatea sau #Vitalitatea (en. Health/ Vitality), respectiv o dietă sănătoasă, sportul făcut în mod regulat și somnul odihnitor

***

Ce anume măsoară instrumentul propus?

***

Emoții Pozitive (en. Positive emotions): raportul între emoțiile pozitive și emoțiile negative experimentate în contextul de muncă. Emoțiile sunt esențiale atingerii stării de bine. Emoțiile pot varia de la foarte negative la foarte pozitive și pot fi de intensitate ridicată (ex: încântare/ energie/ vigoare) sau scăzută (ex: calm/ relaxare/ tristețe). În cazul emoțiilor pozitive, instrumentul propus măsoară în special tendința de a simți mulțumire și bucurie la muncă. Iar în cazul emoțiilor negative, măsoară mai ales tendința de a simți tristețe, anxietate și furie sau enervare în contexte de muncă.

***

Implicare (en. Engagement): dezvoltarea punctelor noastre forte – acele lucruri la care suntem buni și care ne încântă atunci când le facem. Implicarea se referă la abilitatea de a fi absorbiți, interesați și angajați într-o activitate și este văzută ca fiind esențială la muncă, atât pentru angajat, cât și pentru organizație.

„Cât de des am șansa de a-mi folosi punctele forte la muncă?” – răspunsul la această întrebare este cel mai bun predictor al implicării și a stării noastre de bine la muncă. Într-un studiu derulat în 142 de țări (inclusiv în România), Gallup descoperă că doar 13% dintre cei angajați sunt implicați la locul de muncă – adică investesc emoțional și au ca focus crearea de valoare pentru organizație, în timp ce 63% sunt neimplicați, iar 24% sunt activ neimplicați – cei nemulțumiți și potențiali ostili organizației, deconectați emoțional de munca și locul lor de muncă și adesea ineficienți.

Pe de altă parte, nivelurile foarte ridicate de implicare poartă denumirea de flow – echilibrul perfect între dificultatea sarcinii și capacitatea noastră de a o rezolva; acele momente în care suntem atât de absorbiți de ceea ce facem,  încât uităm de trecerea timpului.

***

Relații pozitive (en. positive Relations): crearea de legături autentice, care ne dau energie. Relațiile pozitive se referă la a ne simți apreciați, sprijiniți, valorizați de către ceilalți din organizație. Relațiile pozitive cu ceilalți stau la baza stării noastre de bine – oamenii cu care interacționăm la muncă contează extraordinar de mult!

***

Sens și scop (en. Meaning and purpose): sentimentul că facem parte din ceva mai mare decât noi înșine. Sensul sau semnificația presupun existența unui scop în munca noastră, să simțim că avem o direcție, să simțim că munca noastră este valoroasă și merită să îi dedicăm parte din noi.

***

Reușite și realizări (en. Achievement and accomplishment): reușitele noastre și credința că avem resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit ceea ce este important pentru noi. Realizările pot fi obiective – premii sau recunoașteri oficiale primite, dar se pot referi și la sentimentul de competență pe care îl putem simți. Presupune atât lucrul înspre, cât și atingerea efectivă a obiectivelor, precum și a ne simți capabili să completăm sarcinile și responsabilitățile zilnice de la birou. Instrumentul propus măsoară sentimentul subiectiv de realizare și de a face față cu succes responsabilităților zilnice de la muncă.

***

Sănătatea sau Vitalitatea (en. Health sau Vitality) – dietă sănătoasă, exercițio dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, un somn adânc. Instrumentul propus măsoară percepția noastră asupra propriei sănătății – abilitatea de a ne simți bine și sănătoși zi de zi.

***

Completează și tu testul! Descarcă-l pe calculatorul tău de AICI.

Dacă ai nevoie de sprijin pentru a face pasul de la „în munca pe care o desfășor, mă descurc așa cum pot” la „am o muncă înfloritoare, plină de semnificație”, hai să ne cunoaștem. Vei afla, astfel, mult mai multe despre tine, despre PERMA-H și ce duce la o muncă reușită și vei exersa acele activități care se potrivesc propriilor interese și nevoi.

***

Instrumentul de testare este tradus și adaptat după: Butler, J.,& Kern, M. L. (2015). The PERMA Profiler: A brief multidimensional measure of flourishing. Available here