Îți cunoști calitățile? Descoperă-le pe toate cu ajutorul VIA Character Strengths.

 

Trăsăturile VIA, sunt acele părți pozitive ale tale care te influențează în tot ce gândești și simți. Reprezintă acele lucruri pe care le faci oricum, indiferent dacă cineva te răsplătește sau nu pentru asta.

 

Pentru că ele se aliniază cu valorile tale personale – cu ceea ce este important pentru tine.

Ce este unic la trăsăturile de caracter VIA

Punctele forte VIA diferă față de celelalte puncte forte ale tale, precum abilitățile (ce știi să faci), talentele (ce ai moștenit genetic), interesele (ce-ți place) și resursele tale unice. Asta deoarece VIA Character Strengths reflectă cine ești tu în esență. Aceste trăsături pozitive sunt benefice pentru tine și au o influență pozitivă și asupra celor din jur. Poți afla mai multe despre povestea din spatele VIA Character Strengths urmărind acest filmuleț motivant: The Science of Character (are 8 min).

VIA sunt calitățile care-ți vin cel mai natural, care te fac să te simți în mod autentic tu. Folosite în mod eficient, te pot ajuta să-ți crești starea de bine și să-ți construiești o viață și carieră înfloritoare. Ele sunt cheia celei mai bune versiuni a ta.

De ce puncte forte și nu puncte slabe

Mai mult de zece ani de cercetări demonstrează faptul că dezvoltarea calităților și punctelor forte reprezintă ingredientul magic al creșterii și succesului în carieră și viață. Există nenumărate motive să ne concentrăm pe calitățile noastre, indiferent de job. Dar știi cum să îți identifici punctele forte? Mai mult, știi cum să te folosești de ele astfel încât să ai o viață mai satisfăcătoare, nu doar un performance review mai bun la final de an?

***

Cum îți poți construi o viață mai autentică și mai fericită cu ajutorul trăsăturilor VIA

1. primul pas este să îți afli profilul VIA. Descoperă-ți propria constelație prin completarea testului disponibil gratuit pe site-ul VIA  Character. Descoperă care sunt primele tale 5 trăsături de caracter VIA.

2. Cultivă-le, punând accent mai ales pe cele din top 5! Folosește-le cât mai mult în viața de zi cu zi, la job sau acasă și vei observa cum ele te fac să te simți cu adevărat tu, și cum starea ta de bine crește pe termen lung.

 

Descoperă mai multe

Înscrie-te mai jos cu adresa de mail și primești pe loc acces gratuit la încă două instrumente:

1. testul de abilități și interese de carieră

2. testul PERMA-H de măsurare a satisfacției vieții

 

 

 

Găsește soluții la provocările tale

Programează o ședință de coaching sau de consiliere în carieră pentru a-ți descoperi și folosi mai bine calitățile și punctele forte, la job sau acasă.

 

Adriana Georgescu: Te ajut să devii cea mai bună versiune a ta. Descoperă Life Coaching-ul, Consilierea în carieră și cursurile noastre.

Abonează-te la newsletter și primești imediat acces gratuit la testul de măsurare a satisfacției vieții și testul de interese de carieră.