VIA Character Strengths – Trăsăturile de caracter VIA sunt acele părți pozitive ale personalității tale care influențează modul în care gândești, simți și acționezi. Surprind acele lucruri pe care le faci, indiferent dacă cineva te răsplătește pentru asta, pentru că se aliniază cu valorile tale – cu ceea ce este important pentru tine. Mai mult de 10 ani de cercetări arată că dezvoltarea acestora reprezintă ingredientul magic al creșterii și succesului în carieră și viață. Dar câți dintre noi își pot numi trăsăturile de caracter pozitive VIA?

Trăsăturile de caracter VIA sunt benefice pentru tine și au o influență pozitivă asupra celor din jur. Ele diferă față de celelalte puncte forte ale tale, precum abilitățile (ce știi să faci), talentele (ce ai moștenit genetic), interesele (ce-ți place) și resursele tale unice, deoarece reflectă cine ești tu în esență. Sunt calitățile care-ți vin cel mai natural, care te fac să te simți în mod autentic tu. Folosite în mod eficient, te pot ajuta să-ți crești starea de bine și să-ți construiești o viață și carieră înfloritoare. Ele sunt cheia celei mai bune versiuni a ta. 

****

Clasificarea VIA cuprinde 24 de trăsături de caracter încadrate în șase categorii largi de virtuți: înțelepciune, curaj, umanitate, justiție, temperanță și transcendență. Ele sunt apreciate din punct de vedere moral pe plan universal, includ capacitățile noastre de a ne ajuta pe noi înșine și pe alții și au efecte pozitive atunci când le exprimăm.  Află povestea din spatele VIA Character Strengths aici.

 

Fiecare dintre noi are toate cele 24 de VIA Character Strenghts, în diferite grade, ceea ce ne creează propriile profile. A-ți afla profilul VIA este primul pas spre a trăi o viață mai autentică și fericită. Descoperă-ți propria constelație de trăsături de caracter VIA prin completarea testului disponibil gratuit pe site-ul VIA Character.

****

Clasificarea VIA are în spate principii și studii științifice solide din domeniul ramurii din psihologie care se ocupă cu studiul calităților și virtuților ce permit oamenilor și comunităților să prospere. Principiul de la care se pleacă este că oamenii doresc să ducă o viață semnificativă și împlinită, să cultive ceea ce este cel mai bun în ei înșiși și să-și îmbunătățească experiențele de dragoste, muncă și joacă. 

 

Dacă vrei să afli și mai multe intră aici sau participă la programele de training, consiliere și coaching în carieră Strengths at Work (Craft: Companii) și Be Your Strengths. Mai multă energie și satisfacție în carieră și viață (Dream: Adulți).