„Cum ai ajuns să faci ceea ce faci? Ce înseamnă o carieră de succes pentru tine? Cum pot ajunge și eu să fac ce-mi place și să fiu și plătit(ă) pentru asta?”

Un interviu realizat de Alexandra Iancu pentru proiectul Become.

****

1

„Nu e scris nicăieri în stele, în nicio carte, viitorul ţi-l faci singur, el nu e scris nicăieri.”

El este Mihai George, finanţatorul proiectului Mental Acuity, mentalist, hipnotist şi inspector în medicină aeronautică. Am întâlnit o persoană curioasă, radicală, curajoasă, care a ştiut să ia decizii potrivite pentru el la momentul potrivit şi care şi-a găsit pasiunea în viaţă. Cum îţi poţi planifica paşii pentru a ajunge unde îţi doreşti? Ce este viaţa, mentalismul, succesul, creativitatea, dar şi multe altele vei regăsi aici.***

Părinţii mei m-au susţinut în ce am vrut să fac de-a lungul timpului, evident nu în toate planurile mele, în schimb m-au susţinut în ceea ce a fost important de-a lungul timpului  (financiar sau moral în funcţie de cum au putut). În perioada copilăriei îmi aduc aminte cu amuzament de o perioadă în care cred că avem 6-7 ani când voiam să mă fac vânzător de magazin. Mi se pare foarte amuzant motivul pentru care îmi doream asta, motivul pe care încă îl am pentru ceea ce fac acum. Motivul ar fi acela că îmi doream să lucrez cu oamenii, iar în timp au apărut tot felul de alte profesii şi alte meniri care m-au atras din ce în ce mai mult, ajungând acum să fac ceea ce fac acum.

***

DECIZIA ASUPRA STUDIILOR DE URMAT

Nici acum nu sunt foarte sigur, pentru că îmi voi continua studiile cu siguranţă. Partea de psihologie am ales-o cred că la 18 ani, chiar la majoratul meu. Iniţial zisesem că voiam să fac ASE-ul. Nu ştiu exact de ce, însă în momentul de faţă sunt foarte mulţumit de alegerea pe care am făcut-o atunci şi că nu m-am dus pe partea de matematică. Nu era neapărat pentru mine. Am ales Facultatea de Psihologie din dorinţa mea de a ajuta şi de lucra cu oamenii. De a putea da valoare celor din jurul meu şi cred că asta a fost cea mai puternică metodă de a oferi valoare oamenilor.

2

***

GĂSIREA DOMENIULUI OPTIM DE URMAT

De curând mi-a devenit foarte clar ce aş vrea să fac în viaţa asta. Până atunci am încercat „marea cu degetul”, am încercat tot felul de lucruri, de la vânzări la marketing, până la public speaking şi tot felul de alte abilități care m-au ajutat să mă clădesc încet-încet.

***

AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ ROMÂNĂ  

Partea de aviaţie a fost o altă pasiune de-a mea, am avut într-o perioadă dorinţa de a mă face pilot. Mi-a trecut repede. Să stau toată viaţa într-un avion, nu e pentru mine. Reîntorcându-mă la a lucra cu oamenii, prin prisma psihologiei am reuşit să găsesc o metodă de a le îmbina, de a întâlni oameni care lucrează în linia I, atât în Aviaţia Civilă cât şi cea Militară, să lucrezi cu piloţi, cu stewarzi, cu oamenii din spatele lor. Mi se pare un lucru fascinant că poţi să găseşti astfel de oameni şi să poţi să-i ajuţi în carierele lor. Fac de la teste psihologice până la teste de medicină de factori umani.

3

***

ECHILIBRUL DINTRE VIAŢA PROFESIONALĂ ŞI CEA PERSONALĂ

De fapt nu am reuşit încă, dar încerc şi lucrez la asta în continuare. Pe de altă parte, simt că am reuşit, pentru că ceea ce fac simt că e viaţa mea. Nu mă văd făcând altceva şi nu cred că aș fi bun să fac altceva. Făcând ceea ce fac din pasiune, nu simt că muncesc. Nu cred că am muncit decât foarte puţin în viaţa asta până acum, din punctul ăsta de vedere nu am simţit-o ca pe o muncă. Eu recomand ce fac şi ce am făcut eu. În momentul în care ceea ce faci e pasiunea ta, e acel lucru pe care l-ai putea face de dimineaţă până seară chiar şi fără să fii plătit. Adică faci acel lucru în care te pierzi efectiv. În momentul ăla nu munceşti. Clienţilor mei tind să le dau 10 lucruri pe care pot să le facă şi pe care pot să le facă şi cei care citesc acest interviu.  Timp de o lună de zile, în fiecare zi să-şi creeze o listă cu 10 experienţe pe care vor să le aibă (să conduc maşina X, să sar cu paraşuta). 10 lucruri. A doua zi să nu se uite la ce au scris în prima zi, pentru că dacă într-adevăr un lucru e important, o să-l ţină minte. Important nu este ce vei scrie în primele 2 săptămâni din exerciţiu, ci ce ce vei scrie în ultima săptămână, pentru că atunci vei şti clar că acele 10 lucruri ţi le doreşti cu adevărat. În momentul acela poţi să planifici efectiv care sunt paşii pentru a le obţine, pentru a ajunge unde îţi doreşti.

4

***

PRESIUNILE DIN PARTEA SOCIETĂŢII 

Întotdeauna sunt presiuni şi întotdeauna o să fie pentru că trăim într-o societate şi trebuie să ne conformăm la o parte din ele, dar doar la acea parte pe care ne-o dorim și noi, pentru că întotdeauna vor exista şi obstacole la aceste dorinţe, ţeluri ale noastre. În momentul în care alţii ne împing într-o altă direcţie, sfatul meu este să nu mergem într-acolo dacă noi nu ne dorim asta.

***

MODELE ÎN VIAŢĂ 

Am avut destule, atât din bussines, cât şi din entertainment cât şi din vânzări. Să-ţi dau nişte nume:

  • Napoleon Hill
  • Warren Buffet
  • Henry Ford

Sunt foarte multe personalităţi şi am descoperit că au acele calităţi pe care mi le doresc, nu neapărat pe de-a-ntregul pentru că nu-mi doresc să fiu niciunul dintre aceştia. Îmi doresc să fiu eu, doar că am observat că ei au o parte din calităţile pe care mi le doresc şi m-am întrebat cum pot să fac să le obţin și eu şi am găsit răspunsul prin NLP. NLP-ul este atât o artă, cât şi o formă de terapie, pentru că poate fi folosit în atât de multe circumstanţe. Cred că viaţa e NLP. Abilitatea de a te forma pe tine aşa cum îţi doreşti. NLP-ul este comunicare, abilitatea de a te înţelege cu oamenii, de a-i ajuta pe alţii să devină ceea ce vor să devină.

***

MENTALISMUL

Termenul a pornit de undeva de prin anii `20 când a apărut un curent în iluzionism preluat din antichitate. De-a lungul timpului au fost foarte mulţi şamani, vraci, vrăjitori care au păcălit oamenii. Aş putea să dau nişte nume de oameni care au influenţat istoria care nu se numeau mentalişti, în schimb aveau abilitățile pe care le are un mentalist. Abilități pe care sub o formă sau alta le-am înglobat şi noi sub un concept de coaching, o şcoală, Mental Acuity, pe care am pornit-o acum, cu echipa mea, unde le-am înglobat. În septembrie o să dăm drumul la înscrieri şi pentru publicul larg. Mentalismul este o artă care înglobează tehnici de influenţare, psihologie, iluzionism, influenţarea percepţiei, hipnoză şi alte tehnici de acest gen care pot fi folosite în foarte multe domenii. Aceste abilități pot fi folosite atât în scop pozitiv, cât şi în scop negativ, dau ca exemplu pe Heinrich Himmler care a stat în spatele lui Adolf Hitler care a făcut nişte fapte oribile, Erich von Hartman, Grigori Rasputin. Sunt nişte nume sonore de care lumea a auzit şi aceste tehnici au fost folosite şi într-un mod negativ. Noi vă învăţăm să o faceţi într-un mod pozitiv.

***

ABILITĂŢI NECESARE PENTRU A FI HIPNOTIST

Trebuie să ai răbdare, mult studiu şi pasiune, pentru că în primul rând ai nevoie de foarte mult timp pentru a putea să te dedici mentalismului. Ai nevoie de foarte multă practică, ai nevoie de foarte multe cărţi citite pentru a dobândi setul de abilități de care ai nevoie. Pentru început pe partea de bussines aş putea să recomand:

  • Napoleon Hill, Robert Iosaki – Tată bogat, Tată sărac (este o carte care mi-a schimbat viaţa )
  • Tony Robbins – care a fost în primul grup de lucru care a dezvoltat NLP-ul. NLP-ul nu a fost inventat. Au fost culese tehnici de la Sigmund Freud şi din foarte multe domenii şi ramuri ale psihologiei şi din business pe care le-au înglobat sub o formă, această fiind NLP-ul.
5

***

ABILITĂŢILE NECESARE PENTRU A FI MENTALIST  

Abilităţile sunt acelaşi ca şi cele ale unui actor şi pentru asta mai ai nevoie de un pic de iluzionism, un pic de magie.

Cu toţii avem nevoie de un pic de magie în viaţa noastră.

Mai este nevoie de hipnoză care este unul din elementele esenţiale şi ştiu că acum, în ultima perioadă, au apărut mentalişti de 15-16 ani care fac 2 trucuri cu cărţi şi gata, sunt mentalişti. Din păcate nu ăla e mentalismul. Mentalismul este abilitatea de a putea aplica psihologia atât în viaţa cotidiană, cât şi în ceea ce îţi doreşti. Să te apropii de tine, de ceea ce îţi doreşti tu, sau să-i ajuţi pe alţii să obţină ceea ce îşi doresc.

6

***

ABILITĂŢI INSPECTOR ÎN MEDICINĂ AERONAUTICĂ

Răbdare, calcul, să poţi fii foarte organizat, să lucrezi foarte mult cu hârtii, să faci foarte multe documente. Abilitatea de a te putea concentra pe aceste rutine, este esenţială.

***

PROIECTUL MENTAL ACUITY

Înglobează toate abilitățile necesare unui mentalist adevărat şi te învaţă să le aplici în alte domenii, de la business până la relaţii. Cam oriunde există comunicare poţi să incluzi aceste tehnici şi aceste abilităţi.

Am strâns o mână de oameni foarte buni în domeniile lor, oameni precum:

  • Cristian Teișan, care este unul dintre cei mai buni brokeri de vânzări de la noi, a lucrat pe bursă foarte mult timp
  • Paul Lungu, care este magician, un entertainer extraordinar care aproape a câştigat iUmor
  • Eduard Sandu, actor şi unul dintre cei mai buni ventriloci
  • Robert Burcea, care este unul dintre cei mai buni marketeri de top de la noi din ţară

Toţi aceşti oameni au acelaşi scop şi îşi doresc să dea mai departe tot ceea ce ştiu. Nu toţi au abilităţile unui mentalist, în schimb abilităţile pe care le au sunt esenţiale în a fi un mentalist bun şi eficient, mai ales dacă vrei să profesezi ca entertainer ori în entertainment. În momentul în care vrei să profesezi ca entertainer, recomandarea mea este să treci pe la fiecare trainer, pentru că fiecare îţi va da abilitățile necesare ca să reuşeşti. Atât pe partea de promovare, cât şi pe partea de tehnică.

7

***

CREATIVITATE

Creativitatea este un muşchi pe care din păcate, tindem să-l pierdem în anii şcolii. Am văzut acum ceva timp o poză pe internet în care gândurile copiilor erau tăiate în formă de pătrat cu o foarfecă de către profesor. Din păcate, cam asta se întâmplă. Din păcate suntem toţi făcuţi să ieşim din şcoli la fel, cu acelaşi informaţii. Unii le ştiu mai bine, alţii mai puţin, în schimb nicăieri nu te învaţă ce ai nevoie în viaţa asta. Mi-ar plăcea de exemplu să văd un curs despre bani, cum se fac banii, cum să ai grijă de ei, cum să investeşti. Astea sunt abilitățile necesare în viaţa de astăzi. Ok, poate acum 50-100 de ani când a fost făcut acest sistem pe care noi l-am preluat din Franţa, era eficient. Din păcate, acum nu mai este. Eu sper că se va schimba asta în viitor. Asta încerc să fac prin cursurile pe care le predau eu şi colegii mei la noi.  De exemplu, la noi nu o să stai niciodată tot cursul în bancă să scrii, o să faci şi asta, dar într-un procentaj foarte mic. În primul rând este important să ai experienţa de a face ceva. În momentul în care faci cu mâna ta acel lucru, reuşeşti să îl integrezi mult mai uşor în sistemul tău.

8

***

LEGĂTURA DINTRE STUDII ŞI MUNCĂ  

Toate cursurile extracurricurale şi facultatea m-au ajutat puţin câte puţin în fiecare domeniu.

Pe partea de entertaiment, am reuşit să înţeleg mai bine cum funcţionează psihologia maselor, ce să fac în momentul în care sunt efectiv singur pe scenă, în momentul în care mă retrag cu o persoană să-i arăt ceva, să-i creez o experienţă. M-a ajutat foarte mult să înţeleg omul, care este sistemul lui, cum funcţionează, cum folosesc partea de hipnoză, cum să vorbesc cu oamenii, să le explic clar, pe înţelesul lor ceea ce vreau să le transmit.

Jobul la autoritatea aeronautică e clar genul de job pe care îl iei după facultate, pentru că după ce termini facultatea ai experienţa necesară să faci anumite lucruri, mă refer la partea de testare psihologică pe care am studiat-o.

***

CURSURI EXTRACURRICULARE  

Cel mai mult m-a ajutat cursul de programare neuro-lingvistică pe care l-am urmat, inţial în ţară, apoi cu traineri internaţionali, ceea ce îmi dă acum posibilitatea să dau acreditare internaţională.

Mai apoi cursuri de vânzări, marketing-ul de exemplu l-am învăţat singur şi sincer au fost multe lucruri pe care a trebuit să le învăţ singur. Am vrut să le învăţ singur tocmai pentru a mă dezvolta pe mine din ce în ce mai mult. Am făcut inclusiv cursuri cu traineri români care pe partea de dezvoltare personală m-au ajutat foarte mult. M-au prins atât de tare încât în ultimii 4 ani am ajuns să ţin şi eu cursuri: În felul acesta am cunoscut foarte mulţi oameni și mi s-a părut fascinant că am învăţat mai mult din discuţiile cu ei decât am învăţat la toate cursurile pe care le-am făcut.

***

PERIOADA FACULTĂŢII  

E o perioadă delicată, pentru că pe de-o parte acei ani au fost folositori, pe de altă parte am ieşit un pic dezamăgit din facultate. Au fost folositori pentru că mi-au creat o profundă înţelegere, chiar dacă informaţiile pe care le-am reţinut de acolo nu erau neapărat de actualitate. În schimb mi-au deschis curiozitatea. M-au făcut să vreau să aflu mai mult şi așa am ajuns să studiez singur. Să ajung la zi cu informaţia, cu ultimele studii în domeniu, cu ultimele cercetări, cu ultimele tehnici, ceea ce într-adevăr m-au adus la o tehnică foarte veche, şi anume la hipnoză, la fel cum m-au dus la NLP, o tehnică foarte bună.

În primul rând, indiferent de ce facultate vei urma, cred că exerciţiul pe care l-am menţionat mai devreme (lista), este un exerciţiu pe care cu toţii trebuie să-l facem. Eu în continuare fac exerciţiul ăsta o dată la 6 luni, tocmai pentru că aceste dorinţe se schimbă în timp, apar informaţii noi, înveţi lucruri noi şi este unul dintre cele mai puternice exerciţii de stabilire a obiectivelor pe care l-am descoperit până în prezent. În al doilea rând, facultatea este doar o treaptă către a ajunge la ce ne dorim cu adevărat. Dacă facultatea pe care ai ales-o te duce într-acolo, atunci cu cel mai mare drag să o faci. Altfel e posibil să te tragă în spate şi ar fi păcat să pierzi 3-5 ani din viaţă făcând ceva ce nu o să te ducă la rezultatele pe care ţi le doreşti.

În niciun caz nu aş sugera ca ceilalţi să urmeze aceeaşi paşi ca şi mine.

Eu m-am lovit cu capul de sus de foarte multe lucruri, am învăţat din greşeli foarte mult. Ăsta este unul dintre motivele pentru care lucrez la Mental Acuity de vreo 6 ani de zile, pentru ca cineva care va vrea vreodată să ajungă să facă asta să aibă un mediu sigur în care să înveţe tot ce are nevoie. La fel de bine am înţeles că nu sunt foarte mulţi oameni care îşi doresc să ajungă să facă exact asta. Din acest motiv am îmbrăcat-o un pic altfel, am zis că e mult mai folositor pentru societate să învăţăm în primul rând oamenii de afaceri să facă afaceri mai bine. De asta am început cu partea de business.

***

PSIHOLOGIA ÎN VIITOR

Se spune că în România este cu 50 de ani în urmă. Eu nu cred că ăsta este adevărul. În schimb, văd tendinţa din SUA, care există de foarte mult timp şi anume ca fiecare familie să aibă un psiholog al familiei cu care să se discute problemele cotidiene. Sper să se ajungă şi la noi să se întâmple acest lucru şi tendința asta să înceapă să ia amploare. Nu ştiu dacă o să se ajungă la nivelul ăla (personal eu sper să fie aşa), dar tendința, direcţia asta există.

***

SATISFACŢIA OFERITĂ DE MUNCA DEPUSĂ

Satisfacţia ar fi faptul că niciodată nu o să ştiu tot.

Eu am o curiozitate înnăscută, eram acel copil care punea de o sumedenie de ori întrebarea: „De ce?” Pentru că mi se păreau lucrurile anormale sau ilogice şi curiozitatea asta mi-a rămas în continuare. Îmi aduc aminte de foarte multe întâmplări în care am avut o problemă din cauza asta, pentru că puneam prea multe întrebări, dar pur şi simplu nu se legau lucrurile aşa cum ar fi trebuit să se lege. Atunci curiozitatea asta m-a ajutat să evoluez, m-a ajutat să descopăr o grămadă de lucruri interesante în lumea asta, inclusiv tot ce înseamnă psihologie.

***

ÎNCREDEREA ÎN SINE

Aici intrăm puţin într-un subiect delicat pentru că sunt foarte multe păreri. Personal, cred că există și tehnici pe care le poţi face pentru a-ţi creşte încrederea în tine. Eu fiind o persoană mai radicală şi care s-a aruncat de foarte multe ori cu capul înainte, am aplicat o tehnică radicală care a funcţionat foarte bine la mine. Am stat la Universitate, cu o pereche de blugi şi cu o pereche de boxeri roşii peste blugi, la bustul gol, cu o pancartă pe care scria: „Sunt fraier!” Am stat 4 ore acolo. Peste 2000-3000 de oameni au făcut mişto de mine, mă arătau cu degetul. M-am simţit atât de prost în primele ore, în experimentul ăsta pe care l-am făcut. Mi-am zis: Nu e ok, cum pot să stau eu pe scenă având sentimentele astea? După un timp, am simţit că s-au oprit nişte rotiţe în capul meu. Am avut nevoie să fac o schimbare rapidă şi s-a întâmplat. De atunci nu am mai avut probleme, după ce 3000 de oameni au făcut mişto de mine, ce mai poate să-ţi facă un singur om? Odată ce ai ajuns în Iad, totul e mai uşor de acolo.

Există şi metode mai uşoare, mai ecologice cu tine pentru că nu toată lumea ar fi în stare să facă un lucru de genul acesta. În general, s-au făcut nişte statistici şi s-a observat că o persoană de succes care are încredere în sine, care şi-a atins obiectivele, tinde să folosească un număr de predicate. Predicatele sunt nişte cuvinte cu impact emoţional. Tind să folosească un număr de predicate cu un impact emoţional pozitiv, undeva cam 460-490 de cuvinte de genul ăsta pe oră. Un total de 500. Este interesant de observat că persoanele care poate sunt depresive, anxioase, pur şi simplu nu au încredere, tind să folosească un raport invers… undeva la 400 de cuvinte cu un impact emoţional negativ şi doar 100 cu impact pozitiv.

9

***

PASIUNEA

Pasiunea pentru o activitate o descoperi în momentul în care ai putea să o faci încontinuu. Ai putea să o repeţi din nou şi din nou fără să simţi că e o trudă, că e ceva greu să faci asta, chiar dacă ai de învăţat şi vrei să evoluezi în activitatea aceea. Cred că aia e pasiunea cu adevărat care ne poate ridica pe cele mai multe culmi.

***

TIMPUL NECESAR DE ALOCAT ACESTOR DOMENII  

Nimeni nu poate să-ţi spună exact un număr fix. În schimb se spune că pentru a fi expert în orice domeniu ai nevoie de o medie de 10.000 de ore. După ce depăşeşti aceste 10.000 de ore te poţi numi expert. De-a lungul timpului, în 15 ani ai cum să devii expert cam în orice domeniu.

***

ABILITĂŢILE NECESARE PENTRU PRACTICAREA TRUCURILOR ŞI A COACHINGULUI

Menirea efectelor de iluzionism nu este de-a păcăli lumea. Menirea unui astfel de efect este de a crea emoţii. Privit din prisma asta, acelaşi lucru se întâmplă şi în coaching, pentru că reuşeşti să creezi emoţiile necesare într-o persoană tocmai pentru a crea în ea schimbarea. Un exemplu ar fi fumatul: dacă îţi doreşti cu adevărat şi ai acea emoţie care este mai puternică decât dorinţa de a fuma, te poţi lăsa imediat. Aceeaşi poveste este şi cu fobiile, blocajele din copilărie etc.

****

INSPIRAŢIA

Oamenii din jur m-au învăţat ce le place să le arăt, ceea ce îşi doresc să vadă şi în momentul acela reuşesc să le creez emoţia care să-i rupă de cum a fost făcut acel truc. Pentru că unele dintre ele sunt chiar aşa cum le numeşti, trucuri. Majoritatea sunt pură psihologie, hipnoză aplicată, tehnici psihologice aplicate etc. Nu e important cum se face ceva, e mult mai importantă experienţa pe care i-o oferi acelei persoane şi amintirea acelei experienţe.

Nu poţi să schimbi sau să ajuţi pe cineva dacă acel cineva nu vrea asta.

***

PUTEM FI HIPNOTIZAŢI ŞI FĂRĂ ACORDUL NOSTRU?

Putem fi hipnotizaţi şi fără acordul nostru. De fapt nu neapărat fără acordul nostru, cât faptul că suntem hipnotizaţi din atâtea părţi, încât ne e greu să ne dăm acordul în toate direcţiile. Mergând pe stradă, sunt sigur că de fiecare dată când te duci să-ţi faci cumpărăturile de exemplu, tinzi să alegi mereu aceleaşi produse. De ce? Pentru că şi marketing-ul e o formă de hipnoză. Toată lumea hipnotizează. Comunicarea este hipnoză, un comunicator eficient este şi un hipnotizator eficient, apoi dacă adaugă tehniciile, informaţiile studiate şi aplicate, lucrurile se schimbă într-o anumită direcţie.

10

***

PROBLEMELE SOCIETĂŢII

În general, blocajele cele mai dese provin din copilărie. Datorită abilităţii noastre de a comunica eficient, tindem să dăm foarte multe sugestii negative copiilor noştri sau prietenilor, apropiaţilor. Sugestiile astea ne influţenează foarte puternic, chiar dacă nu ne dăm seama, apăsăm butoanele care nu trebuie. Poţi să marchezi o persoană pe viaţă, poate să-i rămână atât de clară acea experienţă încât să raporteze la ea foarte multe experienţe din acel moment. Exemple de genul ăsta poţi să vezi peste tot pe stradă, o mamă îi poate spune copilul: „Eşti prost!” Exprimările de acest gen îi distrug copilului stima de sine şi mama clar nu asta urmăreşte, dar dacă ar şti să comunice cu copilul ei, ar putea să-i transmită mult mai bine mesajul pe care şi-l doreşte, și în acelaşi timp să-l ajute pe copil în dezvoltarea lui.

11

***

CUM AM PUTEA SĂ NU NE LĂSĂM MANIPULAŢI

Eu nu vreau să nu mă las manipulat pentru că îmi uşurează viaţa. De multe ori mă ajută să mă las manipulat de alţii, asta ajutându-mă să mă apropii de ceva ce îmi doresc eu.

Nu există lucruri bune sau rele. Există lucruri care te apropie sau te îndepărtează de ceea ce îţi doreşti.

Din prisma asta, dacă cel care tinde să mă influenţeze vrea să mă îndepărteze de ceea ce îmi doresc, eu tind să refuz. Tind să conştientizez asta, cu toţii o putem face dacă analizăm, dacă suntem într-adevăr curioşi cu privire la lucruri în general, și mai ales cu privire la oameni, la valorile, la credinţele lor etc.

***

SUCCESUL  

Pentru fiecare persoană în parte, succesul este cu totul altceva. Mi-a fost foarte greu să definesc succesul, dar știu că este esenţial. Pentru a putea avea orice, trebuie să defineşti acel lucru.

Pentru mine, succesul este abilitatea de a mă dezvolta pe mine atât de mult, încât să pot ajuta un număr foarte mare de oameni.

Ştiu exact la ce număr aş vrea să ajung şi încet-încet încep să mă apropii de acel număr.

Orice om de pe planeta asta are posibilitatea de a schimba ceva atât în societate, cât şi în lumea întreagă. Pentru că cei care au făcut asta nu au fost doar simpli oameni. Dorinţa, perseverenţa şi pasiunea te va apropia de schimbarea în sine.

Eu personal aş vrea să ajung să schimb un pic personalitatea oamenilor, aş vrea să le arăt oamenilor că într-adevăr au putere de a-și schimba viaţa. Nu e scris nicăieri în stele, în nicio carte, viitorul ţi-l faci singur, el nu e scris nicăieri.

12

***

DESPRE STUDENŢI

Studenţii nu cred că sunt indiferenţi, cred că sunt doar dezinformaţi. Pentru că în momentul de faţă, sistemul de informare al studenţilor este în continuare sistemul vechi, sistemul care nu ajută studenţii în societatea de astăzi. Din acest motiv, am creat Mental Acuity, pentru ca indiferent de tipul de activitate pe care şi-l doresc, să poată să fie cea mai uşoară cale de a ajunge acolo. Le spun studenţilor să-şi găsească în primul rând pasiunea şi să găsească o metodă de a face bani din asta. Să se poată susţine şi să poată să facă ceea ce îşi doresc în viaţa asta, şi în momentul acela nu o să muncească nici o zi din viaţa lor.

13

***

***